Subsidie

De gemeente Utrecht wil dat alle leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in contact komen met cultuur. Zo krijgen zij de kans om hun creatief talent te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom is er de subsidieregeling Cultuur voor Ieder Kind. Op de website van de gemeente Utrecht vind je informatie over Cultuur voor Ieder Kind.

Tips

Gemeente Utrecht ontvangt elk jaar verschillende subsidieaanvragen voor cultuureducatie. Bij het schrijven van een plan kan het handig zijn om te weten waar je op moet letten. In de beleidsregel vind je een volledige beschrijving van de voorwaarden en verplichtingen. Hierbij een aantal tips:

  • Pak de beleidsregel erbij en maak een afvinklijst voor jezelf. Dit is ook handig voor als je samen met een collega de aanvraag voorbereidt!
  • Vul eerst het analyseformulier in, daarna de aanvraag. Dit kan je helpen in het vinden van de richting.
  • Dubbelcheck de begroting voor je hem wegstuurt. Is hij sluitend? Kloppen de bedragen? Dit zorgt ervoor dat de aanvraag sneller kan worden behandeld.

Er zijn verschillende regelingen met betrekking tot cultuureducatie, soms zijn deze goed te combineren.

Stappenplan subsidie scholen

Heb je al eerder een aanvraag gedaan? Begin dan je volgende aanvraag met het analyseformulier. Dan heb je direct zicht op waar je staat en waar je heen gaat. Bekijk hier het Stappenplan ‘Cultuur voor Ieder Kind’ subsidie scholen.

Andere fondsen

Deze lijst is niet compleet. Heb je aanvullingen? Stuur dan een e-mail naar: culton@utrecht.nl.

Vragen?

Er zijn verschillende regelingen met betrekking tot cultuureducatie. Soms zijn deze goed te combineren, kijk daarvoor bij de meest gestelde vragen.